Nepal

Nepal - Kathmandu - Mød Newarerne

Salonomøerne

Salomonøerne - Livet ved havet

Indien

Indien E - Kulturarv, religion og familieliv

Tibet I Nepal

Tibetanere i Nepal - Flugten fra Tibet

Kina

Kina - Skoleliv og kinesisk dannelse

Om UNESCO-samlingerne

De første UNESCO-samlinger blev etableret i 1954 med formålet om at samlingerne skulle ud og formidles andre steder end på museet, hvor man traditionelt set oplever genstandene og deres historier. Det var også i en tid hvor det at rejse ud og besøge andre lande og kulturer ikke var så udbredt, som det er i dag. Så da de første UNESCO-samlinger blev oprettet blev de kørt ud til skolerne, hvor de også skulle oplevelse og formidles.

Moesgaard Museum har siden 1954 etablerede flere samlinger fra etnografers, antropologers og museumsinspektørers arbejde rundt omkring i verden. I 2017 vandt UNESCO-samlingerne Dansk Etnografisk Forenings Formidlingspris. De seneste år har der været fokus på at optimere brugeroplevelsen omkring samlingen og digitalisere bookingen og undervisningsmaterialet. 

Hvis du tidligere har lånt en UNESCO-samling, som ikke er optimeret og tilgængelig på denne side, er du velkommen til at kontakte os på unesco@moesgaardmuseum.dk og høre om lån af gamle samlinger.

Sådan låner du en UNESCO-samling

UNESCO-samlingerne kan lånes af skoler, kultur- og undervisningsinstitutioner i hele landet. Se her hvordan du kan låne en samling:

1

Booking

Find den samling du ønsker at låne og vælg en ledig periode. Alle låneperioder er tre uger. Du får adgang til det digitale indhold når bookingen er gennemført. Opret bruger/log ind for at gennemføre bookingen.

2

Bekræftelse og betaling

Efter din booking modtager du en en e-mail med ordrebekræftelse og link til det digitale indhold. Betalingen sker efterfølgende via EAN eller faktura på e-mail.

3

Modtag samlingen

Du kan tilgå det digitale undervisningsmateriale og se frem til at modtage UNESCO-samlingen den første dag i den valgte periode. Du har samlingen med de fysiske genstande i tre uger.

4

Retur

Den sidste dag i låneperioden afleveres samlingen til retur. Husk at bruge det medsendte returlabel og placere samlingen på den medsendte palle. Du har adgang til de digitale indhold to uger efter låneperioden.