Salomonøerne - Livet ved havet

Kom med en tur langt ud på Stillehavet, nærmere betegnet Salomonøerne. Med denne Moesgaard UNESCO-samling skal I møde øboerne og deres hverdagsliv ved havet. I skal også lære om livet under havets overflade og konsekvenserne af globalisering og klimaforandringer. Reflektere over bæredygtighed og livsvilkårene i et fjernt øsamfund.

Undervisningsmateriale

Klassetrin: Udskoling, Gymnasie/HF, Mellemtrin, Indskoling, Andet

  • Naturfag, Håndværk og design, Madkundskab, Natur/teknik

  • 35 genstande

Se en smagsprøve på samlingen

Lær blandt andet om:


  • Hverdagsliv som øboer i Stillehavet
  • Livet under havets overflade
  • Bæredygtighed
  • Livsvilkår

Vælg låneperiode

Vælg låneperiode

Pris 900,-

Prisen er inkl. moms og fragt tur-retur.

Udvalgte genstande

SA.132

Konkylie

Kæmpekonkylie fra trompetsnegl (charonia tritonis). Bruges til at lave 'te kalea' - et blæseinstrument, der anvendes ved indkaldelse til møder og kirkegang eller som alarm.

SA.60

Lang kniv

Lang kniv (bush knife) med træskaft. På metalbladet er der indgraveret en krokodille. Kniven er ’made in England’, som det også står skrevet på bladet. En bush knife er det mest almindelige ”værktøj” på Salomonøerne, og alle lærer at bruge en til fx at åbne nødder og kokosnødder, snitte, hakke grene i stykker og komme frem i regnskoven med.

SA.67

Rottefælde

Af træ og metal. Der er mange rotter på Reef-øerne - også inde i hytterne. Derfor er fælder som denne meget anvendt.

SA.125

Slangebøsse

Lavet af træ, sort gummi og kunststof. Slangebøssen bruges nu mest af børn (primært drenge) som legetøj og til at skyde fugle.

SA.146

Halskæde

Lavet af slebne stykker af skaller. Denne type stammer fra Malaitaprovinsen, hvor kæderne fungerer som "traditionelle penge". Bliver stadig brugt som betalingsmiddel visse steder på Salomonøerne - dog ikke på Reef-øerne, hvor de bruges til pynt.