Kina - Skoleliv og kinesisk dannelse

Denne Moesgaard UNESCO-samling sender os på opdagelse i Kinas uddannelseskultur og traditioner. Vi dykker ned i skoleuniverset og lærer, hvad kinesisk dannelse er for en størrelse. Vi ser på landets økonomiske udvikling efter "etbarnspolitiken" og på skellet mellem rig og fattig. Kom med!

Undervisningsmateriale

Klassetrin: Indskoling, Mellemtrin, Udskoling, Gymnasie/HF, Andet

  • Historie, Religion, Samfundsfag, Tværfagligt forløb

  • 30 genstande

Se en smagsprøve på samlingen

Lær blandt andet om:


  • Skoleliv og uddannelsesfeber i Kina
  • Kinesisk dannelse og kongfuziansk kulturhistorie

Vælg låneperiode

Vælg låneperiode

Pris 900,-

Prisen er inkl. moms og fragt tur-retur.

Udvalgte genstande

Kina1

Skoleuniform: Vinter

Skoleuniform til vinterbrug fra skolen Xindongfang i Yangzhou, Østkina. Blå vindjakke med rød stribe. Obligatorisk for alle elever i mellemskolen og gymnasiet.

Kina40

Kinesisk skak spil

Kinesisk skak (Xiangqi), Weiqi (også kendt som "go") og Huarongdao. Indsamlet i en 5. klasse på Anmin skolen i Beijing. Alle spil kræver intellekt og placeres i klasseværelset for at styrke læringen.

Kina62

Kinesisk flag

Kinas flag i skumplast. Ofte pryder man de kinesiske klasseværesler med et kinesisk flag over tavlen. Efter kommunisterne havde vundet borgerkrigen mod nationalisterne i 1949, oprettede man Folkerepublikken d. 1. oktober med Mao Zedong som øverste leder. Flaget blev skabt ved samme lejlighed.

Kina81

Spisepinde

10 sæt spisepinde i mørkt træ.

Kina148

Messingstatue af Kong Fuzi

Messingstatuen forestiller Kong Fuzi, den mest indflydelsesrige kinesiske filosof, som levede 551-479 f.vt. Kong Fuzis dannelsesidealer lever videre i kinesisk kultur i dag, og i forhold til uddannelse er især tre af hans begreber essentielle: Selvkultivering, sønlig ærbødighed og ritualer. Statuen er fra Kong Fuzi templet i Beijing.