Indien E - Kulturarv, religion og familieliv

I Moesgaard UNESCO-samlingen om Indien er der masser af kulturskatte at gå på opdagelse i. Vi får et unikt indblik i alt fra indisk kunst, musik og festival til religion, mytologi og ritualer. Vi skal opleve hverdagen i en indisk dansefamilie og lære om guder og kastesystemet. Kom med!

Undervisningsmateriale

Klassetrin: Indskoling, Mellemtrin, Udskoling, Gymnasie/HF, Andet

  • Historie, Samfundsfag, Religion, Tværfagligt forløb

  • 45 genstande

Se en smagsprøve på samlingen

Lær blandt andet om:


  • Hverdag i en indisk dansefamilie
  • Chhaudansen
  • Guder og kastesystemer

Vælg låneperiode

Vælg låneperiode

Pris 900,-

Prisen er inkl. moms og fragt tur-retur.

Udvalgte genstande

IND.E83

Blegecreme

I Indien anses det for at være fint at have lys hud. Derfor bruger særligt mange kvinder blegecremer. Faktisk indeholder de fleste skønhedsprodukter blegemiddel på tværs af køn - lige fra cremer til barberprodukter.

IND.E191

Metalfigur Radha og Krishna

Metalfiguren forestiller parret Radha og Krishna, der symboliser kærligheden i indisk mytologi. Figurer som disse stilles på et træalter i hjemmet.

IND.E195

Olielampe

Olielampe ved pujaer (tilbedelse af guder). Fyldes enten med ghee (fedtstof) og antændes med væge, eller der placeres små kamferterninger i lampen.

IND.E209

Plakat med motiv af guden Ganesh

Plakat med motiv af guden Ganesh. Han har elefanthoved og menneskekrop og er søn af Shiva. Hver gang man går i gang med en Chhau-danseforestilling i Seraikella, holder man puja for Ganesh.

IND.E320

Tekop

Bhar - er navnet på disse små hånddrejede tekopper af ler. På indiske togstationer kan man se gadehandlere servere den søde te, chai, i de små håndlavede kopper. Det er engangskopper.